Панжест капсули №20
Виробник | Фармак ВАТ (Україна, Київ) |
---|---|
Форма товару | Капсули |
шт. | 1 |
Кількість в упаковці | 20 |
Бренд | Панжест |
код моріону | 833537 |
Призначення | Для поліпшення функцій ШКТ |
Температура зберiгання | від +5°С до +25°С |
Панжест (Pangest) інструкція по застосуванню
Склад
Мікрокристалічна целюлоза (як наповнювач), ліпаза, амілаза, глюкоамілаза, мальтодекстрим, альфа-галактозидаза, протеаза 3.0, протеаза 4.5, протеаза 6.0, нейтральна протеаза, магнію стеарат.
Склад капсули: гідроксипропілметилцелюлоза, гелеутворювач (геланова камедь) та барвник (E 172).
Склад 1 капсули | |||
Фермент | Зовнішня капсула | Внутрішня капсула | Загалом |
Ліпаза | 3200 FIP | 4500 FIP | 7700 FIP |
Амілаза | 1720 DU | 2250 DU | 3970 DU |
Глюкоамілаза | 11,2 AGU | 6 AGU | 17,2 AGU |
Альфа-галактозидаза | - | 62,5 GaIU | 62,5 GaIU |
Протеаза 4.5 | 2496 HUT | 500 HUT | 2996 HUT |
Протеаза 3.0 | 12 SAPU | - | 12 SAPU |
Протеаза 6.0 | - | 1500 HUT | 1500 HUT |
Нейтральна протеаза | - | 1500 PC | 1500 PC |
Примітка. Одиниці вимірювання ферментів: FIP (міжнародна федерація фармацевтики), HUT (одиниці вимірювання гемоглобіну на основі тирозину), DU (одиниці декстринізації), GalU (одиниці вимірювання активності галактозидази), AGU (одиниці вимірювання амілоглюкозидази), SAPU ,
Рекомендації щодо застосування
Ферменти у складі «Панжест» сприяють повноцінному травленню жирів, вуглеводів і білків, що містяться в щоденному раціоні людей, при функціональних порушеннях травлення через дефіцит або дисбаланс травних ферментів, таких як диспепсія, дискомфорт після прийому їжі, відчуття переповнення газоутворення під час перетравлення їжі.
Панжест рекомендований при станах, що супроводжуються недостатністю панкреатичних ферментів, таких як муковісцидоз, хронічний панкреатит, хірургічні втручання у верхніх відділах шлунково-кишкового тракту.
Властивості
Ферменти, що входять до складу "Панжест", ретельно підібрані з урахуванням їхньої активності при різних значеннях рН шлунково-кишкового тракту. Одна з інновацій дієтичної добавки "Панжест" - нова система доставки "Капсула в Капсулі" (КВК), яка використовується для захисту ферментів. КВК – технологія, що дозволяє доставляти ферменти до певних відділів шлунково-кишкового тракту. Ферменти розподілені у зовнішній та внутрішній капсулах, що дозволяє доставляти необхідні ферменти в оптимальне для них середовище рН.
Зовнішня капсула розпадається після попадання в шлунок, де травні ферменти, вибрані для вивільнення в шлунку, розщеплюють їжу на менш складні і поживні речовини, що легше засвоюються. Ці ферменти активні та стабільні в умовах кислого рН шлунка.
Внутрішня капсула виготовлена з рослинного полімеру, що розпадається в кишечнику. Унікальні полімерні властивості розроблені для протистояння кислим умовам шлунка та захищають внутрішню капсулу від розпаду та вивільнення вмісту до потрапляння в тонкий кишечник. Таким чином, весь вміст ферментів внутрішньої капсули потрапляє у тонкий кишечник, де вони стимулюють перетравлення їжі замість ферментів підшлункової залози. Ферменти відібрані таким чином, щоб забезпечити їхню активність у діапазоні рН тонкого кишечника. Попереднє перетравлення їжі в шлунку запобігає розвитку розладів шлунка та переповнення, оскільки належний добре засвоюваний хімус буде доставлений у тонкий кишечник. Застосування травних ферментів збільшує засвоєння жиру та запобігає засвоєнню поживних речовин у пацієнтів із розладами з боку підшлункової залози, такими як муковісцидоз.
Дослідження гідролітичної ефективності ферментів «Панжест»:
У результаті дослідження було доведено, що ферменти «Панжест» ефективніші у перетравленні жиру, ніж тваринний панкреатин. Відзначено посилення ліполізу (розщеплення жирів) на вході в дванадцятипалу кишку в 19 разів, що вказує на те, що ліпази, отримані з мікроорганізмів, у складі ферментів Панжест високоефективні і стабільні в цих умовах травлення.
Що стосується перетравлення вуглеводів: амілази та глюкоамілази показали активність у кислих умовах шлунка. Як і очікувалося, тваринний панкреатин був неактивним у цих умовах рН, оскільки його доставка проходила в кишковорозчинних гранулах, щоб уникнути інактивації кислотою. Гліколіз (розпад молекул глюкози з отриманням речовин, що забезпечують організм енергією), індукований ферментами «Панжест» починався через 20 хвилин після їди, і через 2 години у шлунку він був у 7 разів ефективніший, ніж при використанні тваринного панкреатину.
Ефективність протеолізу (розщеплення білків) під впливом ферментів «Панжест» була очевидна протягом 2 годин травлення у шлунку. У кишечнику ферменти зберігали протеолітичну активність протягом 2 годин.
Ферменти з мікроорганізмів мають більшу ефективність, стабільність, переваги (стійкі до нагрівання та інактивації шлунковою кислотою) і активні при ширшому діапазоні рН порівняно з травними ферментами тваринного походження.
Завдяки ферменту альфа-галактозидазе зменшується утворення кишкових газів після їди з високим вмістом клітковини.
Дослідження на тваринах та випробування за участю людей підтверджують переваги використання ферментів, отриманих з мікроорганізмів, для покращення стану при недостатності ферментів підшлункової залози. Ці дослідження показують, що ферменти, отримані з мікроорганізмів, більш потужні та ефективніші, ніж панкреатин тваринного походження, завдяки чому менша кількість цих ферментів дозволяє досягти еквівалентних результатів порівняно з ферментами підшлункової залози тваринного походження.
Застереження
Не використовувати при підвищеній чутливості до окремих компонентів продукту. Може містити сліди глютену та сої.
Цей продукт не слід використовувати як заміну повноцінного раціону харчування.
Не перевищувати добову дозу, що рекомендується.
Не використовувати після закінчення терміну придатності, вказаного на упаковці.
Перед застосуванням рекомендується консультація лікаря.
Спосіб застосування
Дорослим по 1-2 капсули під час головного прийому їжі. Максимальна добова доза – 2 капсули.
Форма випуску
По 10 капсул у блістері, по 2 блістери у пачці. Номер партії (серії) виробництва: вказано на упаковці.
Термін придатності
Краще використати до кінця дати, вказаної на упаковці, термін придатності – 3 роки.
Умови зберігання
Зберігати у сухому місці, подалі від прямого сонячного світла та джерел тепла, у недоступному для дітей місці при температурі не вище 25 °С.
Без ГМО. Не є лікарським засобом.