Виробник | Pharm UNION |
---|---|
шт. | 1 |
Кількість в упаковці | 30 |
Зафакол інструкція по застосуванню
Склад
1 таблетка містить  основні речовини:  кальцію бутират - 307,0 мг (що еквівалентно 250,0 мг масляної кислоти), інулін &ndash 100,0 мг (фруктоолігосахарид),  Bifidobacterium bifidum &ndash 800 млн., Bifidobacterium lactis - 220 млн., (сумарно 1,02 х 109  КУО)  та  допоміжні речовини:мікрокристалічну целюлозу, гідроксипропілметилцелюлозу, ампрак 01 (модифікований кукурудзяний крохмаль), ампрак 02 білий (тальк, глицерин, діоксид титану, калію сорбат), магнію стеарат, шелак, лимонна кислота, полівінілпіролідон К 30, барвник - патентований синій. Без ГМО.
  | На 1 таблетку |
Енергетична цінність   Вуглеводи Білок (Nx 6,25) Жири У тому числі насичені Клітковина Кальцію бутират Окремо масляної кислоти Інулін (ФОС) Сіль (Na x 2,5) | Ккал 1,7 КДж 7,2 0,457 г 0,01 г < 0,01 г < 0,01 г 0,391 г 307 мг 250 мг 100 мг < 0,1 мг |
Рекомендації щодо споживання
дієтична добавка до раціону харчування - додаткове джерело масляної кислоти, інуліну та біфідобактерій, сприяє нормалізації функціонування товстого кишечника при розладах шлунково-кишкового тракту.
Властивості основних компонентів Зафаколу
Завдяки спеціальній технології запрограмованого вивільнення, дія таблетки Зафакол починається безпосередньо в товстому кишечнику, сприяючи нормальному функціонуванню клітин слизової оболонки, зменшенню проявів запалення, нормалізації перистальтики, відновленню мікробіоценозу. Завдяки комлексній дії, Зафакол сприяє усуненню дискомфорту в області кишечника (біль, спазми, здуття, відчуття важкості), регуляції стулу та покращенню якості життя (психо-емоціональний стан) людини.
Масляна кислота  належить до жирних кислот з коротким ланцюгом, яка утворюється в товстому кишечнику в процесі ферментації клітковини мікрофлорою та виконує наступні функції:
- забезпечує енергією клітини слизової оболонки товстого кишечника, сприяє відновленню енергетичного статусу та покращенню метаболічних процесів в колоноцитах
- покращує кишковий бар&rsquo єр та попереджує проникнення патогенних бактерій з просвіту кишечника в кровоносне русло за рахунок:
а) стимуляції синтезу муцину та секреції слизу
б) індукції у колоноцитів та фагоцитів продукції антимікробних сбстанцій
в) зміцненню зв&rsquo язків між колоноцитами.
- стимулює процеси фізіологічної проліферації нормальних колоноцитів та сприяє підтриманню цілісності слизової оболонки та її відновленню в разі ураження кишечника
- зменшує синтез прозапальних цитокінів та проявляє протизапальну дію
- регулює водно-електролітний баланс в товстому кишечнику
- знижує вісцеральну гіперчутливість та больові відчуття
- забезпечує колонізаційну резистентність кишечника за рахунок пригнічення росту і розмноження патогенних бактерій.
Інулін  &ndash   фруктоолігосахарид (складний вуглевод рослинного походження),який відноситься до групи пребіотиків та проявляє свої функціональні властивості в товстому кишечнику, де повністю засвоюється та гідролізується кишковою мікрофлорою, головним чином біфідобактеріями. В процесі мікробного метаболізму інуліну утворюється ендогенна масляна кислота. Сприяючи розмноженню та активному росту нормальної мікрофлори кишечника, інулін підсилює колонізаційну резистентність (тобто перешкоджає розмноженню патогенних мікроорганізмів) та детоксикаційну функцію мікрофлори, а також її властивість підтримувати всі види обміну речовин в організмі та всі функції шлунково- кишкового тракту (моторну, секреторну, всмоктувальну, екскреторну, імунну).
Біфідобактерії  є необхідною складовою нормальної мікрофлори кишечника та сприяють:
- підтриманню та нормалізації мікробіоценозу кишечника та захисту від кишечних інфекцій за рахунок високих адгезивних властивостей, антагоністичної активності по відношенню до патогенної та умовно-патогенної флори, продукції органічних кислот (молочної та оцтової) та зниженню рівня pH в кишечнику зменшенню проникливості слизової оболонки кишечника для патогенів, токсинів та алергенів збільшенню швидкості регенерації слизової оболонки
- покращенню травлення та всмоктуванню поживних речовин, вітамінів та мінералів
- синтезу вітамінів групи В, вітаміну К, фолієвої та нікотинової кислот
- засвоєнню кальцію та вітаміну D
- підтриманню імунітету
- нормалізації кишкової перистальтики.
Враховуючи властивості компонентів, Зафакол може використовуватись при:
- диспептичних явищах, які виникають при функціональних порушеннях кишечника, порушенні регуляції стулу, розладах роботи шлунково-кишкового тракту, запальних явищах в слизовій оболонці товстої кишки
- необхідності нормалізації мікробіоценозу кишечника в результаті: прийому антибіотиків різних соматичних інфекційних захворювань вікових змін фізичних навантаженнях впливу негативних екологічних, кліматичних, стресових та соціальних факторів.
Перед застосуванням потребує консультації з лікарем.
Дієтична добавка.
Не є лікарським засобом.
Добавки дієтичні не слід використовувати як заміну повноцінного раціону харчування.
Спосіб вживання
дорослим та дітям з 12 років: по 1 - 2 таблетки на день після вживання їжі, не розжовуючи. Рекомендований термін споживання не менше 30 днів.
Протипоказання
діти до 12 років, вагітні, жінки у період лактації, індивідуальна нестерпність компонентів, що входять до складу продукту. Не перевищувати рекомендовану дозу.
Форма випуску
таблетки, вкриті оболонкою, кишковорозчинні № 10, № 20 або № 30 у блістерах у картонній коробці. Середня маса таблетки 980 мг ± 5 %.
Умови зберігання та строк придатності
зберігати у віддаленому від тепла та світла, сухому місці за температури від 8 ° С до 25 ° С. Зберігати у недоступному для дітей місці.
Строк придатності 2 роки з дати виготовлення. Не застосовувати після закінчення терміну придатності зазначеного на упаковці.