Олія льняна 100 мл
Виробник | Агросельпром ООО (Украина, Днепропетровск) |
---|---|
Форма товару | Олія |
шт. | 1 |
Об'єм | 100 мл |
Форма продукту | Масло |
Олія лляна інструкція по застосуванню
Нерафінована і недезодорірована. Виготовлено механічним способом методом першого холодного віджиму.
Це чудова цілюща олія виготовлена за новітньою вітамінно-зберігаючої технології з насіння льону.
Склад і корисні властивості лляної олії
У народі лляне масло вважається цілющим, легкозасвоюваним і універсальним засобом в боротьбі мало не з усіма хворобами. Вживання харчової лляної олії не має побічних ефектів.
За змістом ненасичених жирних кислот в 2 рази перевершує риб'ячий жир: альфа-ліноленова кислота (Омега-3) -60%, лінолева кислота (Омега-6) - 20%, олеїнова кислота (Омега-9) -10%, інші ненасичені жирні кислоти - 10%. Якщо Омега-6 є і в інших рослинних оліях, то Омега-3 в достатній кількості є лише в риб'ячому жирі і, найголовніше, - в лляній олії. Особливо це важливо для жінок.
Поліненасичені жирні кислоти Омега-3 і Омега-6, що містяться в лляній олії, підвищують опірність організму до інфекційних захворювань, сприяють виведенню з організму надлишку холестерину, чистять судини, розріджують кров і, тим самим, запобігають утворенню кров'яних згустків, які є причиною інсультів.
Зупинимося докладніше на корисному складі лляної олії, так як його цінність для організму людини обумовлена саме його найбагатшим складом.
Жири: ОМЕГА-3 (до 60%), ОМЕГА-6 (близько 20%), ОМЕГА-9 (близько 10%), насичені жирні кислоти (стеаринова, міристинова і пальмітинова)
Вітаміни: Вітамін A, Вітамін B1, Вітамін B2, Вітамін B3, Вітамін B4, Вітамін B6, Вітамін B9, Вітамін E, Вітамін K, Вітамін F
Макро- і мікроелементи: калій, фосфор, магній, залізо, цинк
А крім них ще й: лінамаріна, Фітостероли, Cквален (до 8%), Тіопролін, Лецитин, Бета-каротин
Незважаючи на чималий список компонентів, що входять до складу натурального лляного масла, все ж особливу цінність представляє комплекс полі- і мононенасичених жирних кислот. Альфа-леноленова кислота (ОМЕГА-3) незамінна і вкрай необхідна нашому організму. На жаль, в більшості продуктів харчування вона або взагалі відсутня, або присутня в дуже малій кількості. Відомий великим вмістом цієї жирної кислоти риб'ячий жир. Так ось, вміст ненасичених жирних кислот в лляній олії в два рази вище, ніж в риб'ячому жирі. Ось таке унікальне масло! Російська академія медичних наук і великий досвід застосування лляної олії в США, Канаді та Німеччині підтверджує надзвичайну корисність цього масла для організму людини.
Лляна олія є безумовним лідером серед рослинних масел. Воно застосовується:
- при цукровому діабеті (часте вживання невеликої кількості лляної олії, що містить кислоту ОМЕГА-3, покращує дію інсуліну і захищає організм від виникнення і розвитку діабету. При цьому не тільки поліпшується сприйняття інсуліну, але і знижується рівень холестерину)
- для профілактики і допоміжному лікуванні серцево-судинних захворювань (ішемічної хвороби серця, атеросклерозу, інфаркту міокарда, інсульту) зменшення ймовірності утворення тромбів
- для поліпшення функціонування печінки
- при гастритах, колітах, запорах
- для профілактики захворювань щитовидної залози
- для профілактики і допоміжного лікування онкологічних захворювань
- для зниження рівня холестерину і тригліцеридів
- від глистів, печії, різних виразок
- для поліпшення стану шкіри і волосся
- як обов'язковий елемент в раціоні вагітних для правильного розвитку головного мозку майбутньої дитини
- для схуднення
- для жінок в період менопаузи
- для підвищення потенції
- має протизапальну і протинабрякову дію
- підвищує еластичність судин очей, покращує мікроциркуляцію, перешкоджає виникненню спазмів судин
- сприяє зниженню кров'яного тиску і підтримує імунну систему людини
- має омолоджуючу і ранозагоювальну дію при опіках, обмороженнях, променевих ураженнях шкіри
- іноді споживання лляної олії протягом лише декількох днів значно покращує картину лікування астми
- як загальнозміцнюючий засіб для дорослих і дітей.
За змістом кислот Омега-3 і Омега-6 лляне масло перевершує інші продукти звичайного раціону людини і всього 1 -2 столові ложки лляної олії забезпечують добову потребу в цих необхідних організму ненасичених жирних кислотах.
Протягом багатьох століть льон годував і одягав людей, лікував їх, зігрівав тілесно і душевно. Тому ми не помилимося, сказавши, що лляне масло ось уже багато століть вірою і правдою служать людині і ефективно стоїть на сторожі його здоров'я.
Прийом масла не рекомендується:
- при індивідуальній непереносимості
- при гострому загостренні хронічного холециститу
- при підвищеній кровоточивості.