Виробник | Годовиченко С.О. ФОП (Україна, Київ) |
---|---|
шт. | 4 |
Форма продукту | Порошок |
Біозакваска Vivo Сімбілакт
- Відновлює мікрофлору
- Нормалізує процеси травлення
- Містить 17 видів бактерій
Пробіотик нового покоління. Містить найбільш високі концентрації дружніх людині корисних бактерій. Сімбілакт є передовим препаратом для відновлення мікрофлори, як в вигляді кисломолочного напою, так і в чистому вигляді.
Можливе застосування без заквашування
Цю закваску можна приймати в чистому вигляді, як пробіотика, для відновлення мікрофлори кишечника і нормалізації травлення.
Сімбілат VIVO - це закваска для приготування кисломолочного продукту Сімбілакт. Це передовий пробиотик, який містить найбільш високі концентрації дружніх людині корисних бактерій. Ця властивість дозволяє використовувати Сімбілакт не тільки як кисломолочний продукт, але і в чистому вигляді, без процедури заквашування.
Сімбілакт - найкраща закваска для відновлення здорової мікрофлори або для витіснення небажаних мікробів. Її ефект однаково сильний і при застосуванні в чистому вигляді, і при вживанні кисломолочного продукту, приготованого з закваски.
Корисні властивості Сімбілакт:
- відновлює і підтримує здорову мікрофлору кишечника
- стимулює ріст і життєдіяльність власної мікрофлори (біфідо-і лактобактерій)
- сприяє зміцненню імунітету і вироблення власного інтерферону
- протистоїть кишкових інфекцій і гнильним бактеріям
- нормалізує травлення, покращує перистальтику, запобігає запори
- ефективний при місцевому застосуванні для боротьби з бактеріальними і грибковими ураженнями шкіри та слизових оболонок
Бактерії Сімбілакт - складне поєднання великої кількості штамів біфідо- і лакто-бактерій. Таке поєднання називається симбіозом, оскільки кожна з бактерій підсилює дію один одного.
Біфідобактерії
- здійснюють фізіологічний захист кишкового бар'єру від проникнення мікробів і токсинів у внутрішнє середовище організму
- мають високу антагоністичну активність по відношенню до патогенних і умовно патогенних мікроорганізмів
- за рахунок вироблення органічних жирних кислот беруть участь в утилізації харчових субстратів та активізації пристінкового травлення
- синтезують амінокислоти і білки, вітамін К, пантотенову кислоту, вітаміни групи В: В1 - тіамін, В2 - рибофлавін, В3 - нікотинову кислоту, Нд - фолієву кислоту, В6 - піридоксин
- сприяють посиленню процесів всмоктування через стінки кишечника іонів кальцію, заліза, вітаміну Д.
Лактобактерії
в процесі життєдіяльності вступають в складну взаємодію з іншими мікроорганізмами, в результаті чого придушуються гнильні і гноєтворні умовно патогенні мікроорганізми, в першу чергу протеї, а також збудники гострих кишкових інфекцій
в процесі нормального метаболізму вони здатні утворювати молочну кислоту, перекис водню, продукувати лізоцим, інші речовини з антибіотичну активність: реутерін, плантаріцін, лактоцідін, лактолин
в шлунку і тонкій кишці лактобацили в кооперації з організмом господаря є основною мікробіологічною ланкою формування колонізаційної резистентності. Мають високу антагоністичну активність по відношенню до патогенних і умовно патогенних мікроорганізмів.
Як вживати закваски в чистому вигляді?
Додайте воду у флакон і збовтайте. Приймайте по 1 флакону 1-2 рази на день, безпосередньо після їжі протягом 1-3 тижнів. Для максимального ефекту бажано поєднувати прийом чистої закваски з вживанням домашніх кисломолочних продуктів.
Місцеве застосування
При бактеріальних і грибкових ураженнях шкіри або слизової оболонки можливо місцеве застосування Сімбілакт.
На уражені ділянки наносять маску з кисломолочного продукту і залишають на 5-15 хвилин. Потім змивають прохолодною водою без мила.
Приготування
Приготувати Сімбілакт дуже просто. Знадобиться молоко, закваска VIVO, звичайна каструля і великий рушник. Хоча сквашивание триває 8 годин, особистого часу на приготування потрібно 10-15 хвилин.
У тепле молоко (40° С - трохи тепліше тіла) додайте закваску VIVO. Ретельно загорніть каструлю в великий рушник, щоб суміш залишалася теплою. Залиште сквашуватися на 6-8 годин в теплому місці. Коли продукт загус, охолодіть його в холодильнику і ваш Сімбілакт готовий!
Ще швидше і зручніше готувати Сімбілакт в йогуртниці або мультиварці, що має режим « йогурт» або « 40 ° С»
Склад
Bifidobacterium lactis (2 штами),
Bifidobacterium longum,
Bifidobacterium bifidum,
Bifidobacterium breve,
Bifidobacterium infantis,
Lactobacillus casei,
Lactobacillus rhamnosus,
Lactobacillus acidophilus,
Lactobacillus lactis,
Lactobacillus bulgaricus,
Lactobacillus gasseri,
Lactobacillus brevis,
Lactobacillus salivarius,
Lactobacillus paracasei,
Lactobacillus plantarum,
Streptococcus thermophilus,
Propionibacterium freudenreichii
Кількості бактерій у флаконі досить для гарантованого заквашування 3 літрів молока (на кінець терміну придатності закваски).
Умови зберігання та термін придатності
У холодильнику (при температурі +2 .. + 6) - 12