Біозакваска Vivo Кефір 0,5 г №4
Виробник | Годовиченко С.О. ФОП (Україна, Київ) |
---|---|
шт. | 4 |
Форма продукту | Порошок |
Біозакваска Vivo Кефір
- Класичний кефір своїми руками
- Покращує обмін речовин
- Допомагає усунути зайву вагу
Справжній смачний кефір. Пригнічує розвиток хвороботворних бактерій - збудників кишкових інфекцій. Кефір покращує обмін речовин і значно знижує ступінь ризику онкологічних захворювань. Дієта кефіру особливо корисна людям, охочим схуднути.
Кефір VIVO - закваска для приготування домашнього кефіру.
Закваска містить унікальний природний симбіоз - мікрофлору кефірних грибків складається з бактерій різних видів і штамів. Це відрізняє кефір VIVO від безлічі продуктів серії біокефір, що не мають відношення до кефірний грибків, до складу яких входять лише лактобактерії і іноді біфідобактерії.
Кефірів бактерії пригнічують розвиток хвороботворних бактерій - збудників кишкових інфекцій. Кефір благотворно впливає на обмін речовин і значно знижує ступінь ризику онкологічних захворювань.
Регулярне вживання живого кефіру підвищує рівень метаболізму. Це сприяє нормалізації ваги тіла і вмісту жиру в організмі.
Кефір VIVO - це справжнісінький кефір, зі смаком і ароматом, відомим кожному з дитинства, але все рідше зустрічається сьогодні.
Приготування
Для приготування кефіру використовуйте закваску Кефір VIVO. На відміну від йогурту, кефір сквашується при більш низькій температурі. Оптимальна температура для сквашування кефіру: 22 - 30° С.
Тому, кефір можна готувати при кімнатній температурі, за умови що вона не нижче +22° C. Чим вище температура сквашування - тим швидше буде готовий кефір. При кімнатній температурі (22 - 24° С) кефір буде готовий через 20 - 24 години.
Також кефір можна готувати в мультиварці або йогуртниці, що має режим "кефір" або безпосередній вибір температури. Використовуйте закваску Кефір VIVO. Рекомендуємо сквашувати кефір при температурі 30 ° С протягом 10 - 12 годин. В іншому, приготування кефіру нічим не відрізняється від приготування йогурту в йогуртниці або в мультиварці
Підготуйте молоко
Якщо ви використовуєте домашнє (сире) молоко або пастеризоване молоко - перед застосуванням його слід прокип'ятити і дати охолонути до кімнатної температури. Ультрапастеризоване молоко не потребує кип'ятіння. Перед внесенням закваски переконайтеся що молоко не гаряче (не більше +42 ° С)! 2
Внесіть закваску Кефір VIVO в молоко.
Ретельно перемішайте. Одного флакона достатньо для сквашування до 3 літрів молока. Ви можете готувати кефір в оригінальній упаковці молока (це зручно - не потрібно мити посуд) або перелити молоко в інший посуд для квашення (посуд повинна бути чистою, рекомендується ошпарити її окропом) 3
Сквашування
Залиште суміш для сквашування в теплому місці без протягів. Можна залишати молоко з закваскою в шафі або в вимкненій духовці. У холодну пору року можна залишати суміш біля батареї. Температура суміші не повинна падати нижче 22 ° С. Час ферментації кефіру 20 - 24 години. 4
Перевірте результат.
Після закінчення часу ферментації переконайтеся що продукт став густим. Якщо немає - почекайте ще 1 - 2 години і перевірте знову. 5
Охолодження, дозрівання, зберігання.
Загуснув продукт потрібно ретельно перемішати (збовтати) і поставити в холодильник для охолодження і дозрівання. Повний смак розкривається в процесі дозрівання в холодильнику протягом доби, але ви можете вживати продукт відразу ж після охолодження. Термін зберігання готового кефіру - до 5 діб.
Склад
Мікрофлора кефірних грибків:
кефірів дріжджі
Lactococcus lactis
Streptococcus thermophilus
Leuconostoc mesenteroides
Lactobacillus acidophilus
Bifidobacterium lactis
Lactobacillus delbrueckii ssp. Bulgaricus
Lactococcus lactis ssp. lactis
Кількості бактерій у флаконі досить для гарантованого заквашування 3 літрів молока (на кінець терміну придатності закваски).
Умови зберігання та термін придатності
У холодильнику (при температурі +2 .. + 6) - 12 місяців.