Для повноцінної роботи організму потрібен додаток до основного раціону харчування у вигляді вітамінів. Збалансовані вітамінні комплекси покращують обмінні процеси в організмі, стимулюючи вироблення гормонів, зміцнюючи загальну опірність, жінкам в дітородному віці покращують репродуктивні функції. У зимові періоди надзвичайно важливо пити вітаміни в зв'язку з загостренням вірусних хвороб. Жіночий організм, наприклад, більш чутливий до різких перепадів температур і потребує спеціального вітамінізоване харчування. Які комплекси вітамінів краще приймати взимку жінкам і дівчатам залежить від віку, способу життя та індивідуальної потреби організму у вітамінах.

ДО ЧОГО ПРИЗВОДИТЬ НЕСТАЧА ВІТАМІНІВ В ОРГАНІЗМІ В ЗИМОВИЙ ПЕРІОД

  • Зниження імунітету.
  • Слабкість.
  • Блідість шкірних покривів.
  • Загальне нездужання.
  • Болі в кістках і м'язах.
  • У дітей - затримка росту, рахіт, дратівливість, підвищена стомлюваність.

Дитячий організм в холодну пору року відчуває дефіцит вітаміну D, що призводить до зниження імунної системи. Які вітаміни дітям потрібно пити взимку для заповнення дефіциту, яка потреба в конкретному вітаміні у дитини, можна дізнатися після аналізу крові. Для загальної підтримки імунної системи в осінньо-зимовий період і поліпшення опірності організму до вірусних захворювань, можна пропити загальний комплекс вітамінів для дітей з огляду на вік і вагу. З метою підтримки організму дитини, яка часто перебуває в колективах, батьки можуть підібрати з лікарем вітаміни, які краще купити дитині взимку.

Фактична потреба людини в додатковому комплексі вітамінів залежить від способу життя і пори року, так як в літній період більшість вітамінів організм отримує з їжі. Нестача вітамінів відчувається при зменшенні сонячної активності, при стресах і перевтомі. Від синдрому хронічної втоми в сучасному світі страждають і чоловіки і жінки. Тому вітамінні комплекси слід приймати в зимовий період незалежно від статі. Підбираючи комплекс вітамінів в зимовий період чоловікові, слід брати до уваги, які потрібні вітаміни взимку для чоловіків, яких вітамінів не вистачає організму в холодну пору року.

Прийом полівітамінів групи В, вітамінів А, Е і С позбавить від авітамінозу, надасть профілактику вірусних захворювань, нормалізує обмін речовин і захисні функції організму. Жінкам слід брати до уваги, що вітаміни групи В і РР сприяють прискоренню обміну речовин і зниження ваги. При збалансованому харчуванні і надмірному фізичному навантаженні до питання, які вітаміни попити взимку жінці або чоловікові слід підходити більш уважно і акуратно, так як безконтрольний прийом спортивних вітамінів може призводити до гіперавітамінозу.

Слід пам'ятати, вітаміни не лікують захворювання, вони їх попереджають. Приймаючи вітаміни в холодну пору року, можна знизити ризик вірусних захворювань, а не вилікувати застуду. Вибираючи вітаміни, слід уважно вивчити склад і врахувати стать, вік і спосіб життя конкретної людини.