Производитель | Чистая Флора ООО (Украина, Вишневое) (м) |
---|---|
Форма товара | Фиточай |
шт. | 1 |
Количество в упаковке | 20 |
Фіточай Мудрий Травник Фенхель
У дикому вигляді фенхель зустрічається в Криму та на Кавказі. Промисловим його вирощуванням займаються в Україну, а в містах середньої смуги України фенхель зустрічається не часто, хоча погодні умови дозволяють його вирощувати. Можливо, що він просто ще не настільки полюбився українським овочівникам.
З лікарською метою застосовують плоди фенхеля як:
- противокашлеве
- як проносне
- для поліпшення смаку інших рослинних препаратів.
Фенхель - найближчий родич кропу пахучого. траву і плоди фенхеля призначають при спастичних:
- колітах
- метеоризмі
- для поліпшення апетиту і травлення
- відділення жовчі
- при жовчнота сечовивідних протоках та інших хворобах (фенхель може принести користь при лікуванні онкологічних хворих).
Особливо часто настій фенхеля призначають в педіатрії (у вигляді укропной води). За хімічним складом фенхель схожий з кропом городнім. 
Препарати з плодів фенхеля підвищують секрецію травних залоз, виявляють жовчогінну, спазмолітичну та діуретичну дію, а також регулюють моторну діяльність кишечника, надають деякий антибактеріальний ефект. Також плоди фенхеля діють заспокійливо на центральну нервову систему.
Рецепти
Для приготування настою 2 столові ложки сухої подрібненої трави заливають 500 мл окропу, настоюють близько години і п'ють по 1 / 2 склянки 3-4 рази на день за 15 хв до їди.
Настій фенхеля використовується як відхаркувальний при бронхітах. У корейській медицині препарати на основі фенхеля застосовують як жарознижуюче.
У народній медицині застосовується аналогічно наукові і, крім того, як діуретичну при бронхіальній астмі, неврастенії, спастичних колітах. Входять в заспокійливі, жовчогінні і вітрогінні чаї.
У лікувальних цілях використовують також коріння і стебла рослини. Фенхель сприяє вивільненню газів з кишечника, стимулює дихання, Підвищує кислотність в шлунку, лікує диспепсію, допомагає лікуванню нежитю, полегшує коліки.
При жовчнокам'яній хворобі і хронічному панкреатиті корисно випивати від 1-3 столових ложок до 1 / 3 склянки настою плодів фенхеля 4-5 раз на день. Для цієї мети 2-3 чайні ложки сухогї подрібненої сировини настоюють в 1 склянці окропу протягом 1 години і проціджують.
Настій плодів рослини використовують як відхаркувальний засіб при запальних захворюваннях верхніх дихальних шляхів і пневмонії. У цьому випадку його готують так: 3 чайні ложки сухого подрібненого сировини настояти в 1 склянці окропу протягом півгодини і проціджують. П'ють по 1-3 столові ложки 4-5 разів на день.
При сечокам'яній хворобі з лікувальною та профілактичною метою, особливо в передопераційний період, коли не встановлено тип каменів, застосовують настій плодів фенхеля: 2-3 чайні ложки сухої подрібненої, сировини настоюють в 1 склянці окропу протягом 1 години і проціджують. Приймають від 1 столової ложки до 1 / 3 склянки 4-5 разів на день.
Препарати на основі фенхеля не можна приймати при вагітності та годуванні дитини груддю.