Взимку жінок нерідко турбує підвищена сухість шкіри, лущення, стягнутість або почервоніння. Тому сьогодні я хочу розповісти Вам про особливості догляду за шкірою обличчя в зимовий період. Перш за все про те, як правильно скоригувати свій домашній догляд, як вибрати крем, який забезпечить Вам хороший захист і живлення в холодну пору року, а також про найпоширеніші помилки, які пов'язані із зимовим доглядом за шкірою. 

Зимовий догляд за шкірою - тема, що обросла помилками і банальностями. Найбільше гірськолижникам рекламують креми з SPF і бальзами для губ. Часта повторюваність твердження не робить його невірним, тому продовжуємо активно використовувати і те, і інше. Що ж стосується різдвяних міфів, то найбезглуздіший з них - про небезпеку зволожуючих кремів.  

По-перше, дія сучасних препаратів направлена на підтримку власного гідробалансу шкіри: збереження рідини в тканинах і запобігання її випаровування, а по-друге, температура людського тіла складає 36,6 C. Навіть на лютому морозі ми прогріваємо повітря навколо себе приблизно на два сантиметри , що категорично не дозволяє крему замерзнути. Правда, при сильному вітрі зігрітий повітряний прошарок зменшується набагато швидше, тому безпосередньо перед заняттями спортом на повітрі гідратанти краще не використовувати - наносьте їх в приміщенні за півгодини до виходу. Якщо мова йде про крем-гелі, то їх взагалі слід відкласти до кращих (читайте - більш теплих) часів.

7 ПОРАД ПО ЗИМОВОМУ ДОГЛЯДУ ЗА ШКІРОЮ: 

  1. Затяжний гарячий душ руйнує ліпідний бар'єр шкіри, завдаючи удару по комплексу жирних кислот, які допомагають зберегти дорогоцінний запас вологи. Як би Вам не хотілося погрітися, вибирайте одне з двох: або висока температура (але не більше п'яти хвилин), або довгі водні процедури в щадному тепловому режимі. У будь-якому випадку Вам знадобиться живильний крем для тіла після душу.
  2. Не наносіть тональний крем на шкіру, що лущиться. Яка б прекрасна формула не була у Вашого засобу, в цьому випадку воно ніколи не ляже рівно. Регулярно робіть м'який пілінг і використовуйте зволожуючі і пом'якшуючі креми. В особливо важких випадках, зверніть увагу на насичені бальзами і живильні масла. Ще один прийом, який полегшує догляд за шкірою взимку: додати краплю олії для обличчя (наприклад А, Е, або А+Е) в звичний тональний крем ─ таким чином Ви посилите догляд і не втратите красу.
  3. Не будь-який бальзам для губ хороший взимку. Занадто в'язкі текстури можуть доставити зайвий клопіт, глибоко забиваючись в мікротріщини. Уникайте також бальзамів, в формулу яких входить ланолін (особливо якщо у Вас екзема або гіперчутлива шкіра). Занадто важкий запах і смак цукерок - теж не те, що Вам зараз потрібно.
  4. Увійшовши в приміщення з морозу, не тріть обличчя руками - це травмує шкіру, а молодечий рум'янець стане ще яскравіше. Якщо ви в офісі, дайте собі хвилин десять адаптуватися до нової температурі, а потім злегка припудріть обличчя прозорою (але не бронзовою) пудрою.
  5. Одягніть шапку ─ порада не вашої мами, а експерта-трихолога. Головний убір врятує локони від пересушування. Щоб зберегти об’єм довгого волосся, їх потрібно зачесати на «нетрадиційну» для вас сторону, а увійшовши до будівлі, зробити звичну укладку. З короткою стрижкою теж все просто. Знявши шапку, злегка збийте волосся руками, підніміть пасма біля коріння і розпорошите на них трохи сухого шампуню або пудри для волосся. Так, ці засоби в певній мірі з'їдають блиск, але зате не обтяжують волосся і дозволяють зберегти рухливість зачіски. Головне, ніколи не використовуйте лак сильної фіксації «під шапку» ─ це вб'є будь-яку ідею.
  6. Водостійкий макіяж зручний не тільки влітку. Коли на вулиці вітер і мокрий сніг, підводка і туш легко можуть стекти під очі і на щоки. Водостійка туш і кремові тіні цього не зроблять. Тональний крем і рум'яна перед виходом на вулицю досить закріпити за допомогою розсипчастої або компактної пудри.

Схему догляду за шкірою можна (або потрібно - залежно від ваших відчуттів) поміняти. По-перше, доведеться відмовитися від агресивних очищувальних засобів і перейти на більш м'які. По-друге, при необхідності цілком допустимо знизити градус звичного крему для обличчя: для жирної шкіри взяти засіб «для нормальної», а для «нормальної і комбінованої» ─ для сухої. На щастя, сьогодні багато марок випускають креми з однаковою формулою, але в різних структурах. Це полегшує завдання і дозволяє залишитися на знайомій території. Живлення і щільні насичені текстури - наше все при мінусових температурах.